2013-08-02 18:08:15• hírek • Kocsis Zoltán

Kitakaríttattak a hajléktalanokkal, mielőtt elküldték őket

Szigorította az ellenőrzéseket az elmúlt napokban a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség, az akció célja a megyeközpontban koldulók illetve a hajlék nélküliek felkutatása, azonosítása, megbüntetése volt.

A július 27. és augusztus 1. között zajló ellenőrzések, járőrözések, razziák során összesen 55 koldust és hajléktalant találtak illetve azonosítottak a helyi rendőrség munkatársai. Tizenhét koldust a törvény szerint megbírságoltak, kilenc hajléktalant az utcagyerekek támogatásával foglalkozó Stea Egyesülethez irányítottak, míg a nem szatmárnémeti hajléktalanokat „visszatelepítették" arra a településre, ahol a személyiben bejegyzett otthonuk van.

A helyi rendőrség közleménye szerint a legtöbb koldust a Szabadság-téren és közvetlen közelében, a Szamos áruház mögötti parkolóban valamint a Széchenyi (December 1) utcai templomok közelében találták.

A Fantanii, a Trotusului és a Mircesti utcák jelenleg üresen tátongó egykori kazánházai igazi hajléktalantelepeknek bizonyultak. Itt a hatóság emberi előbb eltakaríttatták a szemetet a hajléktalanokkal, mielőtt elvitték volna őket. A Mircesti utcai „telepen" ráadásul egy illegális betonépítmény is állt, azt munkagépekkel lerombolták.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: